Jak zrobić grzyby w occie

Istnieje wiele sposobów na przygotowanie grzybów. Możesz użyć tych samych składników, które są używane do robienia innych zup. Do przygotowania zupy potrzebny będzie duży garnek i naczynie do gotowania na wolnym ogniu. Gotuj grzyby i inne warzywa przez około 15 minut. Nie powinny być gotowane dłużej niż 30 minut, ale więcej nie jest konieczne. Można je również zapuszkować w celu dłuższego przechowywania. Ten przepis jest prosty i zdrowy.

Aby zrobić grzyby o pysznym smaku, możesz użyć octu, cukru, chile, liści laurowych i czosnku. Po ich przygotowaniu możesz je przechowywać w słoikach i jeść kiedy tylko chcesz. Po zrobieniu ich, możesz je również przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Grzyby będą się dobrze trzymać w tym płynie przez kilka miesięcy. Aby je przechować, wystarczy wykonać kroki wymienione powyżej.

Do tego przygotowania powinieneś użyć dowolnych mięsistych grzybów, takich jak shiitakes. Możesz również użyć dowolnego rodzaju papryki, jak np. czerwona papryka. Kluczem jest użycie naczynia do pieczenia z grubym dnem. Cienkie metalowe naczynie do pieczenia może spowodować zbyt duże parowanie, przez co grzyby będą suche. Jeśli wolisz inną odmianę grzybów, możesz również zdecydować się na zastąpienie jednego rodzaju innym. Ewentualnie możesz zastąpić shiitakes dowolnym innym rodzajem grzybów.

Możesz również zdecydować się na grillowanie grzybów. Najpierw powinieneś rozgrzać duży garnek. Dodaj około 5 łyżek oleju. Możesz również dodać trochę świeżego czosnku i pietruszki. Podczas gdy grzyby się gotują, przygotuj marynatę. Mieszaj grzyby co około pięć minut, aż będą dobrze pokryte. Przed podaniem powinieneś pozostawić je na co najmniej cztery godziny. Po tym czasie grzyby będą gotowe do jedzenia!

Łatwe marynowane grzyby są doskonałą przystawką, której przygotowanie zajmuje nie więcej niż piętnaście minut. Są one pełne śródziemnomorskich i włoskich smaków i sprawią, że Twoi goście będą ślinić się na myśl o kolejnych. Dodatkowo, nie będziesz musiał inwestować w drogie składniki. Możesz przygotować to danie ze składników ze spiżarni. Możesz je podać jako przystawkę, przekąskę, a nawet dodatek do dania głównego. Jedynym minusem robienia grzybów z tego przepisu jest to, że są uzależniające.

Po zamarynowaniu, możesz dodać grzyby do sałatek, makaronów lub pizzy. Po zamarynowaniu można je przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia. Jednak grzyby nie trzymają się dobrze w lodówce, ale możesz je zamrozić, jeśli wolisz. Jeśli wolisz mrożone grzyby, możesz po prostu umieścić je na blasze do pieczenia i zamrozić przez 30 minut. Następnie możesz przenieść je do torby Ziploc i użyć ich według uznania.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane