Istnieje kilka sposobów na przygotowanie tego pysznego deseru. Chociaż nie ma dokładnych pomiarów dla samej pavlovej, możesz użyć wagi, aby określić ilość nadzienia. Skorupki możesz przechowywać hermetycznie przez jeden dzień. Kiedy będziesz gotowy do podania, nałóż łyżką nadzienie na środek każdej muszli, a na wierzchu ułóż wybrane przez siebie owoce. Jeśli chcesz, możesz zrobić ganache podgrzewając równe części śmietany i cukru w mikrofalówce przez 5 minut. Następnie ubijaj masę do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeśli zamierzasz użyć cukru granulowanego, ważne jest, aby sprawdzić konsystencję przed polaniem nim pavlova. W przeciwnym razie może on popękać i stać się nierówno upieczony. W wilgotnym klimacie może się okazać, że pavlova jest zbyt lepka i nie będzie chrupać tak, jak powinna. Jeśli masz obawy, spróbuj piec ją przez kolejne 20-30 minut w temperaturze 250 stopni Fahrenheita, ale pamiętaj, aby sprawdzić konsystencję po upieczeniu.
Ostatnim krokiem przyrządzania pavlovej jest przygotowanie owoców na polewę. Aby podać pavlovę z owocami, wybierz jagody, które są w sezonie. Wybierz te o jasnych kolorach, takie jak jagody, jeżyny lub maliny. Możesz je podać z bitą śmietaną lub świeżymi owocami. Możesz je wykorzystać jako dodatek do tortu urodzinowego, przyjęcia weselnego lub specjalnej kolacji. Kiedy skończysz, jesteś gotowy, aby służyć swoim gościom!
Aby podać pavlova z owocami, ważne jest, aby pozwolić mu odpocząć w ciepłym piekarniku przez co najmniej 30 minut. Kiedy będzie gotowa, wyjmij pavlovą z piekarnika i ciesz się! Aby uzyskać najlepsze rezultaty, podawaj pavlovę w ciągu czterech godzin od złożenia. Potem możesz ją przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do pięciu dni. Bita śmietana powinna być ubijana przez dwie do trzech minut, aby osiągnąć konsystencję do smarowania.
Choć możesz użyć dowolnych owoców, z którymi chcesz zwieńczyć swoją pavlovą, możesz eksperymentować z kombinacją smaków. Podczas gdy tradycyjna pavlova jest robiona z truskawkami i jagodami, możesz również użyć każdego rodzaju owoców w sezonie. Możesz nawet pokryć ją czekoladowym ganache dla dodatkowej dekadencji. Truskawkowa bita śmietana stanowi doskonałe nadzienie i jest najlepszą opcją dla tego deseru. Alternatywnie można użyć ganache czekoladowego, aby dodać czekoladową drizzle.
Dla powłoki graham cracker, musisz użyć miksera stojącego wyposażonego w trzepaczkę balonową. Trzeba będzie dodać szczyptę soli do mieszaniny. Następnie dodać przecier z owoców męczennicy i ocet. Ubijaj masę aż będzie sztywna i błyszcząca, a konsystencja powinna być podobna do syropu klonowego. W razie potrzeby możesz ją jeszcze bardziej zredukować. Jeśli masz małą kuchnię, możesz napełnić muszle następnego dnia.
Podobne tematy