Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem

Jeśli próbujesz dowiedzieć się, jak zrobić naleśniki ze szpinakiem, to ten artykuł będzie dla ciebie bardzo pomocny. Podstawowy przepis jest taki sam jak w przypadku każdego innego przepisu na naleśniki, ale zamiast mąki użyjesz zmielonych nasion chia i proszku do pieczenia. Będziesz również potrzebować jajka. Jajko będzie działać jako spoiwo i pomoże utrzymać naleśniki razem. Możesz pominąć jajko, jeśli chcesz. Podawaj naleśniki na ciepło z syropem lub miodem.

Aby przygotować ciasto, będziesz potrzebować jednego banana, jajka, mleka i szpinaku. Rozgnieć jednego banana przed dodaniem do suchych składników. Dzięki temu naleśniki będą bardziej puszyste. Dodaj mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj. Nie przesadzaj z mieszaniem, ponieważ może to doprowadzić do powstania gęstych naleśników. Możesz dodać masło do ciasta naleśnikowego w miarę upływu czasu, w zależności od swoich preferencji.

Dla zdrowszego i obfitego śniadania przygotuj naleśniki szpinakowe z nadzieniem serowo-pieczarkowym. To zdrowe danie jest dobrym wyborem dla dzieci, ponieważ szpinak jest bogatym źródłem żelaza. Podawaj je na śniadanie, brunch lub tiffin. Są one pełne wartości odżywczych bez poświęcania smaku. Możesz również podać te naleśniki z sałatką ze świeżych pomidorów. Idealne śniadanie jest tuż za rogiem! Możesz cieszyć się pysznymi naleśnikami szpinakowymi, kiedy tylko chcesz!

Przyrządzając naleśniki szpinakowe, postępuj zgodnie z prostym przepisem na idealne połączenie owoców i warzyw. Ten przepis to cienkie ciasto z delikatnymi naleśnikami. Gotuj je, aż powierzchnia będzie prawie twarda. Następnie miksuj ciasto przez 20 do 30 sekund. Szpinak powinien być całkowicie zblendowany, a w cieście nie powinno być widocznych jego drobinek. Dokładnie wymieszaj ciasto i ciesz się! Możesz nawet podać naleśniki ze szpinakiem swoim dzieciom.

Aby przygotować naleśniki ze szpinakiem, zmiksuj szpinak z cebulą i czosnkiem. Następnie ubij jajka z solą i pieprzem. Na koniec dodaj do masy pozostały szpinak. Jeśli chcesz, możesz dodać mąkę migdałową, parmezan lub mąkę kokosową. Następnie przygotuj patelnię do smażenia naleśników. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Dodaj mieszankę na patelnię i gotuj aż do uzyskania pożądanej tekstury.

Jedną z największych zalet naleśników ze szpinakiem jest to, że nie zawiera on barwników. Zielony kolor pochodzi ze świeżego szpinaku baby, który ma łagodny smak. Świeży szpinak jest dobrym źródłem żelaza i ma neutralny smak, co czyni go doskonałym dodatkiem do każdego posiłku. Ten zdrowy składnik może być również dodany do smoothie lub mac and cheese, dzięki czemu można cieszyć się odżywczymi korzyściami szpinaku i smakiem, który przynosi.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane