Jak zrobić Nachos w domu

Zabawna kolacja w tygodniu lub uroczysta przystawka na imprezie jest łatwa do zrobienia z domowymi nachos z mielonej wołowiny. W mniej niż 10 minut można przygotować domowe nachos i dodać do nich wszystkie ulubione dodatki, w tym kwaśną śmietanę, salsę i pomidory pokrojone w kostkę. Możesz również podać nachos na obiad z warzywami i mięsem taco. Jeśli nie chcesz gotować mielonej wołowiny, możesz zamrozić resztki na okres do trzech miesięcy.

Po pierwsze, zrób guacamole. Jest to pyszne i łatwe do przygotowania, można je zrobić w domu bez skomplikowanego sprzętu. Aby zrobić guacamole, po prostu zacieraj awokado i dodaj sok z limonki, kolendrę i pieprz cayenne. Upewnij się, że zostawisz nachos w piekarniku na kilka minut po zakończeniu pieczenia, aby polewy mogły zastygnąć.

Sos serowy może być tarty lub domowej roboty. Zazwyczaj używa się Velveety lub podobnych produktów serowych, ale można również zrobić własny sos serowy, aby dodać do nachos. Następnie ułóż kilka razy warstwę sera i gorących dodatków. Jeśli chcesz, dodaj do mieszanki trochę rozdrobnionego kurczaka. Jeśli planujesz serwować nachos przyjaciołom, rozważ użycie dużej miski, aby uzyskać najlepsze wrażenia dla tłumu.

Doskonałe nacho zaczyna się od doskonałych chipsów tortilla. Wybierz grube chipsy kukurydziane, które wytrzymają dodatki. Aby dodać im smaku, możesz dodać do mieszanki przyprawę chorizo lub Old El Paso. Jeśli robisz nachosy dla tłumu, możesz wybrać wiele różnych dodatków. Następnie podaj je z ulubionymi dipami i dekoracjami.

Choć możesz użyć kupionej w sklepie przyprawy do taco, możesz zrobić je w domu, używając rozdrobnionej mieszanki meksykańskiego sera i świeżego pico de gallo. Możesz nawet zrobić swoje wołowe nadzienie jeden lub dwa dni wcześniej. Należy pamiętać, że dodanie zimnego nadzienia do nachos wydłuży czas pieczenia o pięć minut. Najlepiej podawać nachos prosto z piekarnika, ponieważ resztki mogą stać się zawilgocone.

Jak zrobić nachos w domu jest łatwo. Możesz zapakować je z pysznymi dodatkami i upiec do uzyskania złotego koloru. Następnie podaj je z salsą, guacamole lub kwaśną śmietaną, aby uzyskać pyszny i sycący obiad. Nachos pochodzą z Meksyku, gdzie po raz pierwszy zostały podane przez restauratora o nazwisku Ignacio Anaya. Choć danie to jest obecnie synonimem kuchni meksykańskiej, jest ono popularne na całym świecie.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane