Jak zrobić klopsiki pieczone w piekarniku

Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić klopsiki pieczone w piekarniku, czytaj dalej, aby poznać kilka łatwych wskazówek. Łatwo jest zrobić domowe klopsiki i wykorzystać je jako podstawę do pysznego posiłku. Te pikantne klopsiki można podać do spaghetti, makaronu z cukinii, tłuczonych ziemniaków lub puree z masła z kalafiora. Możesz je również podać z chrupiącym chlebem. Upewnij się, że klopsiki są wilgotne, aby zapewnić ich prawidłowe ugotowanie.

Pieczone w piekarniku klopsiki można zamrozić, aby zachować ich świeżość przez kilka dni. Aby je zamrozić, umieść je na blasze do pieczenia i umieść w zamrażarce. Pozostaną dobre przez około jeden do trzech miesięcy w zamrażarce. Możesz również przechowywać je w lodówce przez około pięć dni. Tylko pamiętaj, aby trzymać je w szczelnym pojemniku. Kiedy używasz klopsików, które są resztkami, nie zapomnij ich ponownie podgrzać przed podaniem.

Mieszaj dobrze mieszankę mięsną. Nie przesadzaj z mieszanką, ponieważ sprawi to, że będą twarde po upieczeniu. Uformuj klopsiki z około łyżki stołowej mieszanki i umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz przez 10-12 minut, aż klopsiki osiągną temperaturę wewnętrzną 160 stopni Fahrenheita. Po ugotowaniu klopsiki można zamrozić na okres do trzech miesięcy lub przechowywać w lodówce.

Aby podać te pyszne klopsiki, można poddusić sos przez około 10 minut przed podaniem. Ten pyszny posiłek może być podawany nad spaghetti, polentą lub na subiektach. Podawaj go z sosem marinara i spaghetti. Jest idealny na kolację z przyjaciółmi i rodziną lub na specjalne okazje. Zrób też trochę dla swojej rodziny! Będziesz zaskoczony tym, jak smaczne mogą być te smakołyki.

Przyrządzając klopsiki, pamiętaj, że stosunek tłuszczu do wołowiny wynosi 80:20. Pomaga to uzyskać idealnie wilgotne klopsiki bez tłustej konsystencji. Połączenie drobnej bułki tartej i jajka nadaje teksturę i pomaga utrzymać wilgotność klopsików. Ponadto klopsiki pieczone w piekarniku są w rzeczywistości pieczone dwukrotnie. Po upieczeniu są zanurzane w gotującym się sosie pomidorowym.

Kulki mięsne są gotowe do podania z makaronem lub sosem. Możesz też podać je same. Możesz je nawet podawać z sałatką lub warzywnym dodatkiem. Upewnij się, że używasz wysokiej jakości passaty, aby uzyskać najwięcej smaku z klopsików. Jeśli jesteś na diecie, wypróbuj zdrową wersję klopsików i ciesz się nimi z warzywami. Podziękujesz sobie później!

Kulki mięsne można ugotować do dwóch dni przed czasem i zamrozić do późniejszego wykorzystania. Można je również zamrozić na okres do 2 miesięcy. Mogą być podawane jako danie główne, lub jako dodatek do spaghetti. Jeśli szukasz szybkiego i łatwego pomysłu na obiad, możesz użyć mielonego indyka zamiast wołowiny i będą miały taki sam smak jak klopsiki wołowe.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane