Czy masz smak dla znanego i egzotycznego, pyszny domowej roboty miska noodle-laden chińska zupa jest gwarantowana satysfakcjonować. W tym artykule, przejdziemy przez kilka sposobów, aby uzyskać kluski, których pragniesz! Najpierw opłucz je w zimnej wodzie i posyp olejem sezamowym. Następnie podgrzej je w mikrofalówce lub na kuchence. Gdy będą gorące, dodaj jeszcze kilka łyżek rosołu z kurczaka.
Innym sposobem na cieszenie się tym daniem w stylu chińskim jest dodanie makaronu do rosołu. Chińska metoda gotowania klusek jest bardzo podobna do robienia ramen, ale bez kelpu, nori, lub jajka. Główna różnica polega na fakturze klusek, które są cieńsze i bardziej delikatne. Co więcej, te kluski w stylu chińskim nie są takie same jak ich włoskie odpowiedniki i możesz dostosować ich grubość do swojego gustu.
Aby zrobić pyszną chińską zupę z makaronem, zacznij od przygotowania bulionu. Na przykład, rosół z kurczaka powinien mieć niską zawartość sodu. Jeśli używasz bulionu kupionego w sklepie, upewnij się, że dobrze go doprawisz, jeśli chcesz, aby bulion smakował doskonale. Możesz również użyć aromatów dla smaku. Czosnek, imbir, łodygi cilantro, zielona cebula i peppercorns wszystkie dodają unikalny smak do rosołu.
Poza kurczakiem, chińska zupa makaronowa może również zawierać inne mięsa lub owoce morza. Niezależnie od białka i warzyw, można przygotować zdrową miskę zupy z makaronem w mniej niż 20 minut. Aromatyczny rosół dodaje pocieszającego, zdrowego smak do zupy. Ja może być nadzieniem i odżywczy mid-week posiłek lub zdrowy i satysfakcjonujący polewka dla całkowitego family.
Czy ty jesteś przyglądający dla tradycyjnej miski noodle polewki lub fusion spin na klasycznych faworytach, chiński ręczny ciągnąć kluski może być łatwym sposobem dostawać prawą teksturę dla naczynia. Możesz nawet użyć suszonych grzybów lub sproszkowanych granulek dashi w miejsce świeżych. A ponieważ chińska zupa z makaronem jest tak popularna, możesz nawet zrobić ją w domu.
Jeśli szukasz przepisu z wyraźnie azjatyckim klimatem, spróbuj chińskiej zupy z makaronem z kurczaka z pięcioma przyprawami. Chiński kurczak pięcioprzyprawowy jest wykonany przez marynowanie bez kości, bez skóry udek z kurczaka i sauteing je w pachnącej mieszance świeżego imbiru i czosnku. Po dodaniu wszystkich składników do garnka, pamiętaj, aby dobrze wymieszać je przed końcem, aby kurczak nie przywarł do dna.
Podobne tematy